Sätra SK

Referat: Stureby SK - Sätra SK

Att det skulle bli en rejält tuff eftermiddag var vi inställda på, men hur tuff hade nog ingen kunnat gissa...

Att förlägga ett träningsläger till samma helg som kvartsfinalen i Ersans pokal får sättas på tränarnas galenskapskonto, men vi vet ju sedan tidigare att det finns rejält mycket spring i benen hos tjejerna i Sturpens stolthet.

För motståndet stod duktiga och fysiskt starka Sätra, så det gällde att vara på tå från start. Det stod dock klart vid avspark att dagens roliga men tuffa träningsläger som hade pågått sedan tidig morgon satt i benen. Tjejerna både ville och försökte verkligen, men vi kom inte riktigt in i press som vi är vana från början. Detta till trots så kunde vi ta över matchen mer och mer och också börja skapa chanser. Andra delen av första halvlek kommer vi igång bättre och presterar ett bra passningsspel och tar oss också till fler och fler heta chanser. Till slut kommer också ledningen efter en fin upprullning som avslutas med en distinkt bredsida i nät.

Sätra är dock långt ifrån ofarliga och skapar en del riktigt heta chanser när vi ligger fel i positionerna. Matchen böljar och även SSK har många bra lägen, och är nära utdelning bl a via ett stenhårt skott i ribban och ner men på fel sida linjen. 1-0 i halvtid och vi kommer ut starkt i början av andra. Många bra lägen, men det sista lilla saknas för att gå ifrån till 2-0 och istället tar Sätra över mer och mer och vi sjunker djupt ner i banan. I en olycklig sekvens kolliderar Emma med en anfallare och blir av med en bit av tanden, och kort därefter skadar Nike foten i en närkamp.

Nu väntar tio minuter av spelare som grinar illa och pustar tungt, och till slut får Sätra också en logisk utdelning till 1-1. SSK-tjejerna viker dock inte ner sig men matchen är ett hav av ytor och trötta spelare på bägge sidor. Efter en grym viljeinsats sätter Lisa bollen snyggt i hörnet och det jublas vilt med ett par minuter kvar. Motståndarna har dock långt ifrån gett upp, och i matchens sista skälvande sekunder dyker chansen upp. Med ett riktigt snyggt avslut kvitterar Sätra och matchen går till förlängning.

Nu har Emma också för ont för att fortsätta så Nike får ta över målvaktssysslan. Precis när vi trodde det var kört hittar våra fantastisks tjejer ny energi och tar sig igenom en mållös men absolut inte chansfri förlängning. Kvartsfinalen får avgöras på straffar. Kanske kunde vi nu dra nytta av dagens långa träning, då vi också tränade en hel del skott...

Och visst blev det så. Tack Madelene för tillslagsträningen! 4 straffar i mål och den femte i stolpen räckte för att ta söders blå vidare till semi i Ersans Pokal. Ingen var längre trött eller ledsen och vid den efterföljande lagmiddagen kunde några tom ses spela fotboll. Ni är lite galna men också väldigt härliga tjejer!